Kategorier
Golf

I love it

Jag är ett unikum av glädje, stillhet och frid på golfbanan. Det vet alla som spelat golf med mig. Golf handlar ju som bekant i första hand om att ha kul och uppleva en social gemenskap. Se dina duffar, toppar och treputtar som mental träning. Inte mental ohälsa.

I golfens bokningssystem kan du som bekant bli inbokad med människor du inte känner. Främst när det är högt tryck på golfbanan. En svensk social företeelse är dock att det gifta paret som bokat golftiden först i nio av tio fall bokar av eller byter tid om du bokar på dig. Det är ju lite läskigt att visa sin sociala oförmåga. Med du behöver inte fira jul med okända golfare efter första rundan. Men fyra timmarna på Hulta golfklubb kanske kan leda till något oväntat och kul. Det finns många trevliga golfare på Hulta. Värt att fundera på när det är mycket bokat en lördag i juli.

Nu är det snart sex år sedan min älskade sambo kom hem efter en av hennes första niohålare utan undertecknad på Hulta Bollebygd golfklubb. Sambon berättade att hon med förtjusning spelat med en kul kille som kanske inte direkt briljerade denna dag. Men han visade upp ett äldre scorekort som visade på kapacitet. Jag älskar dig Owe. Någon vecka senare gick en snygg tjej ikapp mig och sambon på hål åtta. Eva, det finns ingen som du. Nu har vi umgåtts i Barcelona, Portugal, Bjäre, Filsbäck och Bollebygd i snart fem år.

Det tog lite mer än fyra timmar åt lära känna varandra men utan golfen hade vi kanske inte orkat få ihop det fina vi har idag,

I love it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *